Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uvjete poslovanja prije korištenja usluga internetske kupovine na internetskoj trgovini www.ivmar.hr u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu. 

OPĆE ODREDBE

Uvjetima poslovanja uređuju se odnosi između Kupca i Trgovca vezano uz uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava Kupca na pisani prigovor na proizvode i usluge Trgovca, pravo na raskid ugovora, dostave proizvoda te ostalih usluga koje Trgovac nudi, zaštite osobnih i drugih podataka i ostala pitanja važna za sklapanje ugovora o kupoprodaji putem internetske trgovine. Na uvjete poslovanja primjenjuje se važeći Zakon o zaštiti potrošača, važeći Zakon o elektroničkoj trgovini, važeći Zakon o obveznim odnosima te ostali važeći propisi Republike Hrvatske. 

Trgovac zadržava pravo izmjene Uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku. Sve izmjene bit će objavljene putem web stranice Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama. Bilo kakve izmjene Uvjeta poslovanja primjenjivat će se na kupnje izvršene nakon objavljivanja tih izmjena. Kupac je dužan provjeriti važeće Uvjete prije svake kupnje. Korištenjem internetske stranice www.ivmar.hr izrazili ste svoj pristanak na gore  navedene uvjete. Ako se ne slažete s uvjetima, nemojte koristiti internetsku trgovinu www.ivmar.hr. Sve su promjene obvezujuće za kupce, pa vam preporučujemo da redovno pregledavate ove uvjete poslovanja. Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje. Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog Ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Trgovca i Kupca putem Internet trgovine. 

 

 

TRGOVAC

Naziv trgovca: Ivmar d.o.o.
Pravni oblik: društvo s ograničenom odgovornošću
Sjedište: Gospodarska 16a, 10255 Donji Stupnik
Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 080022473
Temeljni kapital uplaćen u cijelosti: 200.000,00 kn (26.544,56 EUR)
IBAN: HR1224020061100051883 otvoren kod Erste Steiermarkische Bank d.d.
OIB:HR32687097909

KUPAC

U smislu ovih Uvjeta poslovanja, Kupac je posjetitelj web stranice (pravna osoba) koji popuni elektronsku narudžbu, te izvrši plaćanje putem predviđenih načina plaćanja. Internet trgovina www.veleprodaja.ivmar.hr isključivo je veleprodajna trgovina, odnosno Kupci mogu biti samo pravne osobe. U podacima o korisniku upisuju se podaci o pravnoj osobi, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost). Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom narudžbe proizvoda i kupnje.

 Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom narudžbe proizvoda i kupnje. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane Kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Uvjeti prodaje sastavni su dio ugovora.
 

INTERNETSKA TRGOVINA

Internetska je trgovina www.ivmar.hr otvorena svaki dan, 24 sata dnevno. Pristup internetskoj trgovini ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Trgovaca, a koje će Trgovac nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku. Svi podaci na internetskoj stranici www.ivmar.hr prikazani su samo u informativne svrhe te u dobroj namjeri.Trgovac se obvezuje pokušati u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i točnost informacija na internetskim stranicama, osobito u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga. Moguće su razlike između stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda te se samim time ne radi o osnovi za povrat proizvoda.Ukoliko zbog greške ili previda cijena objavljena na trgovini www.ivmar.hr nije ispravna ili je u međuvremenu promijenjena, Trgovac zadržava pravo na izmjenu. Također u tom slučaju Trgovac zadržava pravo da Kupca informira o promjeni ili ispravnosti cijene te da Kupcu pruži priliku da potvrdi ili otkaže svoju narudžbu. Ukoliko traženi proizvod nije dobavljiv Trgovac će u najkraćem roku obavijestiti Kupca o točnom roku isporuke ili će Trgovac Kupcu vratiti uplaćeni iznos.Svi materijali koje se nalaze na internetskoj stranici www.ivmar.hr ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke Trgovaca i/ili njegovih dobavljača/partnera i i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez našeg prethodnog pismenog odobrenja. 

CIJENE

Sve cijene proizvoda u internetskoj trgovini www.ivmar.hr su izražene u eurima (EUR) (i kunama (HRK)) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Istaknute cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe. Navedene cijene vrijede isključivo za kupnju proizvoda putem internetske trgovine i mogu se razlikovati od cijena u izložbenim salonima Trgovca. Dodatne usluge koje Kupac može odabrati (dostava proizvoda, usluga plaćanje pouzećem) nisu u cijeni proizvoda. Trgovac će povremeno, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje. Nakon isteka roka akcijske prodaje, Trgovac neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok. Trgovac može Kupcima izdavati promotivne kupone kojima se omogućuje sniženja na odrđeni asortiman. Svi promotivni kuponi su vremenski ograničeni te se popusti sa kupona i postojeći aktivni popusti na trgovini ivmar.hr ne zbrajaju. Trgovac kupone objavljuje na trgovini ivmar.hr, newsletteru, društvenim mrežama i drugim digitalnim i promotivnim kanalima i kampanjama.

 

PLAĆANJE

Naručene proizvode kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

  • internet bankarstvom ili općom uplatnicom/virmanom,

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu ćete dobiti potvrdu o narudžbi sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune – putem banke, pošte, Fine ili slikanjem barkoda. Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode ili vam poslati obavijest o spremnosti robe za osobno preuzimanje. Za ovaj način uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan). Trgovac Kupcu putem elektroničke pošte dostavlja Obavijest o spremnosti robe za isporuku u kojoj će biti definiran predviđeni dan dostave, odnosno Trgovac Kupcu koji je odabrao sam osobno preuzeti naručeni proizvod u nekoj od poslovnica Trgovca, dostavlja Obavijest o spremnosti robe za preuzimanje u poslovnici. U slučaju da kupac robu namjerava platiti uplatnicom/virmanom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je 24 sata od odaslanja narudžbe. Nakon tog roka trgovac ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih artikala, pa potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Trgovca te se njegova narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovc 

  • Debitnim ili kreditnim karticama – jednokratno (prihvaćamo sve kreditne i debitne kartice kao što su Mastercard, Maestro, Visa, Diners). Pri kartičnom plaćanju na našoj web trgovini koristi se CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost kartičnih i osobnih podataka Kupca već od trenutka kada ih Kupac upiše u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Kupčevog web preglednika do banke koja je izdala karticu Kupca. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o platnoj kartici Kupca. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program banka Kupca uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Kupčev identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Osjetljivi podaci Kupca u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom kartičnih podataka Kupca.

 

  • Pouzećem - plaćenje se vrši isključivo gotovinom pri dostavi robe. Kupac je dužan cjelokupni iznos računa platiti dostavljaču. Ova vrsta plaćanja se naplaćuje 1,50 eur (11,30 HRK) i uključena je u ukupni iznos računa.

 

NARUDŽBA PROIZVODA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe i završi cijeli postupak narudžbe. Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji - ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina za naručivanje te da li je dostupan na skladištu. Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u „košaricu“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su sa PDV-om (porez na dodanu vrijednost). Pristupom „košarici“ Kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Kada je proizvod uvršten u „košarici“ Kupac može završiti narudžbu sa klikom na tipku „Na blagajnu“ gdje Kupac pristupa u obrazac obrade narudžbe u koji je dužan upisati svoje podatke (podatke poslovnog subjekta u slučaju R1 računa). Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. U obrascu obrade narudžbe ispod odabarnih artikala uvršten je padajući izbornik u kojem Kupac odabire način dostave proizvoda i način plaćanja. Klikom na tipku „Na blagajnu“ Kupcu se otvara sažetak narudžbe i traži se potvrda Kupca o napravljenoj narudžbi.

Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe i završi cijeli postupak narudžbe. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni, kontakt podacima korisničke službe Trgovca te druge podatke sukladno Zakonu. U slučaju plaćanja internet bankingom, općom uplatnicom, virmanom, karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen ili rezerviran za naplatu. Po zaprimljenoj uplati, Prodavatelj će započeti s obradom narudžbe Kupca. U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku zato što naručenog proizvoda nema u skladištu ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će pismeno, dostavom Obavijesti o kašnjenju isporuke naručene robe putem elektroničke pošte obavijestiti kupca, koji može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda Trgovac će izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava. Kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će Trgovac izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima. 

 

DOSTAVA/PREUZIMANJE ROBE

Kupac ima mogućnost odabira dostave robe paketnom/paletnom dostavom ili osobnim preuzimanjem robe u jednoj od poslovnica Trgovca.

Paketna/paletna dostava vrši se na cijelom području Republike Hrvatske (uključujući otoke). U pravilu dostava se vrši tri radna dana.
Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave. Dostava naručene robe naplaćuje se 5,99 EUR/45,13 KN (uključen PDV). Besplatna dostava moguća je za sve narudžbe iznad 60 EUR/452,07 KN (uključen PDV). Trgovac ostavlja Kupcu mogućnost izbora između dostave i osobnog preuzimanja naručenog proizvoda na sljedećim adresama:
1. Donji Stupnik
Gospodarska 16a
10255 Donji Stupnik
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak 08-16 h
2. Rijeka
Save Jugo Bujkove 1
51000 Rijeka
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak 08-16 h


U slučaju da Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova vezanih uz isporuku. Po spremnosti robe za dostavu odnosno preuzimanje Trgovac Kupcu koji je odabrao uslugu dostave, putem elektroničke pošte dostavlja Obavijest o spremnosti robe za isporuku u kojoj će biti definiran predviđeni dan dostave, odnosno Trgovac Kupcu koji je odabrao sam osobno preuzeti naručeni proizvod u nekoj od poslovnica Trgovca, dostavlja Obavijest o spremnosti robe za preuzimanje u poslovnici. Ukoliko Kupac odabere dostavu proizvoda od strane Trgovca, dostava kupljenog proizvoda vrši se na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe. Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom. REKLAMACIJA I POVRAT

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke proizvoda koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske (zšakon o Zašiti potrošača i zakon o obaveznim odnosima). Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju savjetujemo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, te je Kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 14 (četrnaest) dana uputiti pisani prigovor Trgovacu jer se naknadne reklamacije neće uvažavati. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Trgovacu, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak. Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što Kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

U slučaju da je Kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan može uputiti prigovor:

  • e-mailom na: webshop@ivmar.hr
  • telefonom na broj +385 (01) 65 93 830 ili
  • pismeno na adresu Trgovaca: Ivmar d.o.o., Gospodarska 16a, 10255 Donji Stupnik

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  •  Isporuka robe koja nije naručena
  • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju Kupac ima prigovor, u prigovoru se mole Kupci da navedu broj narudžbe, broj računa i ime Poslovnog subjekta/ ime i prezime Kupca. Trgovac će potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora U slučaju opravdanog prigovora, Kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod. Trgovac će prihvatit povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da Kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe.
U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Trgovac.

Ovdje možete preuzeti Reklamacijski obrazac.

 

 


PRAVO NA JEDNOKRATAN RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

Kako bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. Primjerak Obrasca za Raskid ugovora koji se nalazi na našoj web stranici možete elektronički ispuniti i poslati. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom. Rok za jednostrani raskid ugovora od 14 dana počinje teći od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed. Ako Kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, Trgovac se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada Trgovacu roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da Kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat. Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe (trošak dostave) snosi Kupac sam. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ovdje možete preuzeti Obrazac za raskid ugovora.

 

ZAVRŠNE ODREDBE

Korištenjem internetske trgovine Trgovca, Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima poslovanja trgovca. Ugovor koji Kupac sklapa s Trgovcem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Prihvaćanjem ovih Uvjeta poslovanja Kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupoprodaji proizvoda.