Stölzle Power: Moćan dizajn

Postoji li nešto poput moćnog dizajna? Linija Power čaša proizvođača Stölzle Lausitza jasno odgovara potvrdno na pitanje. Njihovo ime: Moć.

U stvaranju vina potrebna je najbolja ekspertiza, a isto je potrebno i kod odabira čaša pored kojih će se ispijanje vina pretvoriti u umjetnost jer uživanje u vinu je uživanje u aromama. Različiti oblici vinskih čaša omogućuju različito razvijanje osjetilnih svojstava vina. Često se dizajniraju uz pomoć sommeliera i enologa, jer ugodan dizajn nije dovoljan da vinsku čašu svrsta u sam vrh proizvoda za konzumaciju vina.

Seriju POWER karakteriziraju ekspresivna i čista silueta. Dizajn koji prati ovu kolekciju ocrtava se na svakoj čaši. Oštra i ravna linija čaše koja se spaja na tanak i skoro neprimjetan stalak koji se nastavlja na dugačko i tanko postolje. Izbočeni struk čaše smješten je izravno na razini utonulog dna baze što osigurava optimalnu ventilaciju. Arome se oslobađaju u trenutku kada alkohol isparava s njegove površine. Veća površina pridonosi optimiziranju otpuštenih aroma u trenutku konzumiranja vina. Time čak i male količine vina dolaze do maksimalnog kontakta sa zrakom i time razvijaju najveći užitak u vinu. 

 Materijal i izrada također su važni čimbenici, jer će samo najkvalitetnija čaša otkriti pravu boju i bistroću vina, dok dugi i   elegantan stalak čaše obogatit će doživljaj kada ju zavrtimo u ruci. čaše rađene su od kristalnog stakla, ne sadrže olovo,   izvanredno su bistre i briljantne. Čaše su izrađene „pulled“ tehnikom izvlačenja, odnosno napravljene iz jednog   komada sa karakteristikom i elegancijom puhanih čaša. 

Čaše Power odlikuju se ne samo atraktivnim oblikom i velikom prikladnošću za pića za koja su dizajnirane, već i pouzdanom   kvalitetom. To ih čini idealnim za upotrebu u ugostiteljstvu, kao i za kućanstvo (sigurno za upotrebu u perilici suđa). Proizvodi   ih tvrtka Stölzle Lausitz u svojoj tvornici Weißwasser u Saskoj, Njemačka, prepoznata kao proizvođač visokokvalitetnih   staklenog asortimana za ugostiteljstvo.

POWER linija nagrađena je dvjema prestižnim nagradama, German Design Award 2018 i iF Design Award 2018.

 

Podijeli:

Povezani proizvodi
POWER BV ČAŠA NA STALKU GRT 6/1 40 CL
40,05 | 301,76 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit
POWER CV ČAŠA NA STALKU GRT 6/1 52 CL
41,85 | 315,32 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit
POWER ŠAMPANJAC ČAŠA GRT 6/1 24 CL
40,05 | 301,76 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit
POWER ČAŠA TUMBLER GRT 6/1 38 CL
32,60 | 245,62 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit
POWER TUMBLER ČAŠA GRT 6/1 51,5 CL
34,83 | 262,43 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit
POWER ČAŠA TUMBLER CRNO/ZLATNA GRT 6/1 38 CL
63,00 | 474,67 kn
U cijenu je uključen PDV
Pogledaj Favorit

Povezani blogovi