Dekanteri

Bilo da uživate u čaši vina u kućnoj atmosferi ili otmjenom restoranu, korištenje dekantera je „must have“ za svakog vinoljupca.
Iako se u prošlosti smatralo bitnim dekantirati vina starijih godišta i to isključivo crvenih vina, danas se praksa preokrenula u korist i složenijih bijelih vina, a i svakako za vina dostupnijih cjenovnih razreda.
Prvotna uloga dekantiranja je odvajanje vinskog taloga u bocama vina starijih godišta. No, kako se često susrećemo s filtriranim vinima, taloga je sve manje te dolazimo da druge puno zanimljivije uloge dekantiranja.

Ono što dekantiranje čini posebnim i interesantnim jest izlaganje vina znatnoj količini zraka, odnosno oksidaciji kojom se buket vina uvelike poboljšava, oslobađanjem aroma samog vina.

Iako se pretakanje najčešće povezuje sa starijim crvenim vinima, svako mlađe crveno ili bijelo vino koje ima grubi okus na prvi gutljaj može se poboljšati već za 15 minuta prozračivanja.

Otkrijte našu ponudu

Erebus Vulkanos

Jasne linije u kombinaciji s ergonomski rukohvatom za savršeno pretakanje. Minimalistički, ali suvremen, isticat će se na svakom stolu. Puhano staklo, ručni rad.

Volumen: 1500 ml
Visina: 295 mm
Vanjski promjer: 222 mm
Cijena: 140,54 kn + PDV

Fire Vulkanos

Tanak vrat i optimalno dizajnirani udubljeni rukohvat ovog oblikovanog dekantera posebno olakšavaju točenje vina uz ispuštanje maksimalne arome. Puhano staklo, ručni rad.

Volumen: 750 ml
Visina: 265 mm
Vanjski promjer: 196 mm
Cijena: 136,89 + PDV

Osorno Vulkanos

Wine connoisseurs show their love for the special with the expressive form of this decanter.
 
volume: 750 ml
height: 305 mm
outside diameter: 170 mm
Cijena: 140,54 + PDV

Professional

Klasičan ali istovremeno idealan za profesionalnu upotrebu. Velika površina omogućuje vinu optimalno “prozračivanje” i izvlačenje maksimalne arome. 

Volumen: 750 ml 
Visina: 217 mm
Vanjski promjer: 205 mm
Cijena: 93,08 + PDV

Weinland 

Pristupačne i čvrste višenamjenska serija Weinland je, kao i sve čaše Stölzle Lausitz, pogodna za pranje posuđa. Idealno za svakodnevnu upotrebu.

Volumen: 750 ml
Visina: 213 mm
Vanjski promjer: 194 mm
Cijena: 93,08 + PDV

Cabernet

Elegancija klasičnog dizajna i izvanredna trajnost Cabernet linije koja se izvrsno kombinira s bilo kojim stilom.

Volumen: 2000 ml
Visina: 240 mm
Vanjski promjer: 207 mm
Cijena: 151,21 + PDV

Arc Vina

Zaobljeno punašno tijelo praćen tankim i uskim vratom omogućuju vinu da se maksimalno “prozrači” i u potpunosti otpusti sve svoje arome. 

Volumen: 1500 ml
Visina: 243 mm
Vanjski promjer: 156 mm
Cijena: 118,64 + PDV

Premium Gamma

Originalan ukošen oblik ovog ručno rađenog dekantera dominirat će za svakim stolom. Iz Premium linije kreirane u suradnji sa AIS (Italian Association of Sommeliers) koja koristi materijal Star Glass za visoku transparentnost i bistroću stakla koja garantira najoptimalniju prezentaciju vina.

Volumen: 1600 ml
Visina: 211 mm
Vanjski promjer: 340 mm
Cijena: 186,58 + PDV

Electra

Dekanter koji se ističe svojim vijugavim oblikom. Fluidna silueta posebno dizajnrana radi veće profinjenosti i povećane funkcije oksidacije vina za postizanje maksimalne arome buketa. Ručni rad.

Volumen: 1610 ml
Visina: 211 mm
Vanjski promjer: 185 mm
Cijena: 68,84 + PDV

WEBSHOP